MENU
Przystawki | |
---|---|
Pieczona dynia hokkaido, żel z pomidora i bazylii, suszone oliwki, sos | 29 zł |
Wątróbka z królika duszona z żurawiną, kompresowane jabłka, kluski francuskie | 35 zł |
Tuńczyk marynowany w sezamie, kiszony patison, burak, dyniowe aioli, tortilla | 39 zł |
Tatar wołowy z suszonym pomidorem, pikle, majonez lubczykowy, chrupki jaglane | 42 zł |
Zupy | |
---|---|
Zupa dnia - codziennie inna zupa, w weekend domowy rosół | 16 zł |
Krem z dyni piżmowej z kokosem i imbirem, kimchi z buraka, pestki i olej z dyni | 25 zł |
Zupa tajska z krewetkami, makaron ryżowy, kiełki bambusa, kolendra | 29 zł |
Krem z pomidorów, avocado, domowe pesto, grzanka z pomidorem | 22 zł |
Sałaty | |
---|---|
Sałatka z łososiem i wędzonymi śliwkami, endywia z miodem i gorczycą, pieczona kapusta, pomidory cherry | 36 zł |
Sałatka tabbouleh z marynowaną dynią, kaszą bulgur, żurawina, jarmuż, kiszony kalafior | 28 zł |
Sałata z kurczakiem, figami, marynowane orzechy, pieczona feta, kiszony patison, sos orzechowy, papryka | 32 zł |
Dania główne | |
---|---|
Polędwica wołowa, demi glace, grzyby suszone w winie, zapiekanka z kalarepy i sera, majonez z dyni | 79 zł |
Comber jagnięcy z gorczycą i ziołami, knedel z kaszanką, sos koniakowy, brukselka, pureee z selera korzennego | 79 zł |
Pierś z kaczki z figami, mus z zielonego kalafiora, gołąbek z grzybami i kiszoną kapustą | 49 zł |
Polędwiczka wieprzowa, boczniak duszony, mus z cukinii i groszku, gnocchi buraczane | 55 zł |
Pierś z kurczęcia, duszony jarmuż, pasta z suszonego bobu, suflet kukurydziany, pieczony brokół | 39 zł |
Stek z tuńczyka ze szpinakiem, czarna soczewica z warzywami, kalafior zapiekany w curry | 55 zł |
Filet z piotrosza z kurkami, mus z pieczonego bakłażana i pomidorów, sałatka libańska | 52 zł |
Makaron ryżowy z grzybami, jarmużem i śliwką, parmezan ze słonecznika | 36 zł |
Tagiatelle z pieczoną fetą, pomidorami i cukinią, pesto z rukoli, bazylia, oliwki | 34 zł |
Krewetki w białym winie z chilli, pomidorki cherry, chrupiąca grzanka | 55 zł |
Desery | |
---|---|
Suflet czekoladowy, coulis mandarynkowe, lody śmietankowe | 25 zł |
Sernik dyniowy z białą czekoladą, konfitura z pigwy i pomarańczy, kruszonka dyniowa | 25 zł |
Śliwki zapiekane pod kruszonką, lody Prosecco, sos angielski | 25 zł |
Orzechowe parafait, gruszka w winie | 25 zł |