PRZYSTAWKA/ STARTERS
Dla niej/ For her
Krewetki w tempurze z wędzoną papryką/ grillowany ananas/ mus z mango i dyni
Shrimps in tempura with smoked paprika/ grilled pineaple/ mango and pumpkin mousse
Dla niego/ For him
Tatar z tuńczyka/ mietowe gyacamole/ pestki granatu/ grzanka
Tuna tartare/ mint guacamole/ pomegranate seeds/ toasts
ZUPA/ SOUP
Dwukolorowy krem z pora/ omułki/ oliwa porowa
Two-tone cream with leek/ mussels/ pore oil
DANIE GŁÓWNE/ MAIN COURSE
Dla niej/ For her
Grillowana żabnica/ cytrusowa sałatka z kopru włoskiego/ sos limonkowy/ krem z kalarepy z miodem i chilli
Grilled monkfish/ citrus fennel salad/ lime sauce/ kohlrabi cream with honey and chilli
Dla niego/ For him
Polędwica cielęca sous vide ze szparagami/ rozetki z ciasta parzonego i ziemniaków/ sos porto/ pieczona skorzonera
Sous vide veal tenderlion with asparagus/ choux pastry and potato rosettes/ port sauce/ baked scorzonera
DESER/ SESSERT
Tarta czekoladowa/ mus pistacjowy/ kamienie jadalne/ konfitura porzeczkowa/ chilli
Chocolate tart/ pistachio mousse/ edible stones/ currant jam/ chilli